Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

The Three Ages of Woman ... oil on canvas 180 X180 - 1905 by Gustav Klimt (1862 - 1918)
Galleria Nationale d'Arte Moderna - Rome

Detail of The Three Ages of Woman ... "

Το έργο είναι ένα ακόμα δείγμα της συμβολικής και αλληγορικής δουλειάς του μεγάλου Αυστριακού καλλιτέχνη. Το 1911 πήρε το χρυσό μετάλλιο στην Διεθνή Έκθεση της Ρώμης. Συμβολίζει το γρήγορο πέρασμα του χρόνου και της ζωής αφού παρουσιάζει τα τρία στάδια ηλικίας μιας γυναίκας. Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι εμπνευσμένη από το γλυπτό του Auguste Rodin "Old Courtesan". Το μαύρο χρώμα ήταν ασυνήθιστο για τα περισσότερα έργα του Κλιμτ όμως παρουσιάζεται στα τελευταία συμβολικά έργα του. Την τελευταία περίοδο πριν τον θάνατο του  τα περισσότερα έργα έχουν σκούρο και μουντό φόντο που έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με τα πολλά διακοσμητικά στοιχεία και τα έντονα φωτεινά χρώματα των μορφών.

6 σχόλια:

 1. A beautiful work of Klimt. I love his work, he has a great use of colors. Thanks for posting! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΥΠΕΡΟΧΑ !Ο ΚΛΙΜΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τι ωραίο!!! καλό Πάσχα!! με υγεία!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φοβερα εργα!!!!!!!!Πέρασα οπως κάνω παντα στους φιλους για ν αφησω τις ευχες μου.Πασχαλινες δεχτείτε ευχες απο την καρδια βγαλμένες,ολες οι μέρες της ζωής σας να είναι αναστημένες.Καλη Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
  ░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆Απολυθηκα και ξαναγυρισα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Aγαπημένος!Στέλιο με αγάπη σου εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία!Πάντα να πορεύεσαι σε μονοπάτια γεμάτα ομορφιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή