Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

TO ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ

 Το σπίτι με τις Καρυάτιδες ...  υδατογραφία 1952  -  Γιάννης Τσαρούχης
.Την  δεκαετία του 1950 ο Γιάννης Τσαρούχης ζωγραφίζει μια σειρά έργων εμπνευσμένος από την νεοκλασική αρχιτεκτονική της παλιάς Αθήνας . Ένα από τα υπέροχα έργα της σειράς αυτής  είναι και το ιδιότυπο σπίτι με τις χαρακτηριστικές Καρυάτιδες της οδού Αγίων Ασωμάτων .  Στο έργο είναι διάχυτη η αίσθηση της νοσταλγίας  και αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η γραφική Αθήνα του παρελθόντος  . Το 1988 ο Γιάννης Τσαρούχης στηρίζεται πάνω στο πρωταρχικό έργο του και με μεγάλη επιτυχία φτιάχνει το μαγικό σκηνικό στις "Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη".4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Στέλιο
    μου αρέσει πάρα πολύ ο Τσαρούχης και ο συγκεκριμένος πίνακας είναι απλά καταπληκτικός.(τα λόγια δεν φτάνουν)Μήπως να έβαζες σε αυτή την ανάρτηση ακόμα μερικά έργα του?
    σου εύχομαι καλό ΣΒΚ-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ μ' αρέσει το σπίτι με τις καρυάτιδες αλλά και ολόκληρη η υδατογραφία! Έτσι όπως είναι, το βλέπει κανείς στις εγκαταστάσεις του παλιού "πιλοποιείου Πουλόπουλου" στο Θησείο, που στεγάζει το πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" και αναπαριστά μαγαζάκια και σπίτια της παλιάς Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή