Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

ΑΓΗΝΩΡ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ 1898 - 1977


Γνήσιος  Έλληνας ζωγράφος , χαράκτης , και αγιογράφος της "Γενιάς του Τριάντα" . Ένας από τους πρωτοπόρους εικαστικούς δημιουργούς που σημάδεψαν κατά τον μεσοπόλεμο την αλλαγή της πορείας της νεοελληνικής  τέχνης. Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1898 και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1915-1921) , με δάσκαλους τον Ιακωβίδη , τον Ροϊλό , τον Μαθιόπουλο και τον Βικάτο . Στο σημαντικό εικαστικό έργο του συνδυάζει την ελληνική λαϊκή παράδοση με το πνεύμα της βυζαντινής αγιογραφίας και τα διδάγματα του κυβισμού και των άλλων εικαστικών ρευμάτων των αρχών του εικοστού αιώνα .
Το λιμάνι της Ύδρας ...
Ελιές στην Χίο ...
Σπίτια στο χωριό ...

Πειραιάς ...
Πολιτεία ...3 σχόλια:

 1. Τι μου θύμησες τώρα...είχα πέσει πάνω του χρόνια πριν όταν έψαχνα πληροφορίες για έναν άλλο ομότεχνό του κ από τότε χάθηκε το όνομά του στο πηγάδι του μυαλού μου. πολύ ενδιαφέρουσες οι εικόνες του, θα τον γυρέψω παραπάνω τώρα. Ελπίζω να είσαι καλά φίλε μου, έχουμε καιρό να τα πούμε. :) Σε χαιρετώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα Στέλιο,
  ευχαριστώ για την ''τροφή''που μας δίνεις .Στέλνω τον σεβασμό και θαυμασμό μου στον Αστεριάδη.Και επειδή ήταν μεγάλος καλλιτέχνης,ντρέπομαι να τον σχολιάσω-)))
  καλή συνέχεια-)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ❤•.¸¸✿⊱╮
  Passei para uma visitinha.
  Sim... são muito lindas essas pinturas.
  Boa semana!
  Beijinhos.
  Brasil
  ♡°º
  °♫♫♪¸.•°`♡✿

  ΑπάντησηΔιαγραφή