Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΖΩΗ - ΘΑΝΑΤΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΖΩΗ - LIFE Orchard with blossoming plum trees...
oil on canvas , 1888 by Vincent Van Gogh

ΘΑΝΑΤΟΣ - DEATH Snowing landscape near Arle... oil on canvas , 1888 by Vincent Van Gogh
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - REBIRTH
Sower with setting sun... oil on canvas , 1888 by Vincent Van Gogh

O κύκλος της ζωής , ο θάνατος και η αναγέννηση όπως συμβολικά παρουσιάζονται μέσα από τις υπέροχες τοπιογραφίες του μεγάλου εμπρεσιονιστή ζωγράφου Vincent Van Gogh. Τα έργα αυτά έγιναν το 1888 λίγο έξω από την πόλη Αρλ της νότιας Γαλλίας.

5 σχόλια:

 1. ΥΠΕΡΟΧΟΣ καλλιτέχνης, με τόσο βασανισμένη ζωή.. Στα έργα του έψαχνε τη διαφυγή..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για άλλη μια φορά η Τέχνη μ ι λ ά και γ ο η τ ε ύ ε ι με τα πινέλα του Van Gogh

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λατρεμένος!...τραγικό κατεξοχήν παράδειγμα του εμμονικού και ιδιαίτερα δημιουργικού, αλλά δυστυχώς πολύ πονεμένου καλλιτέχνη...Φαντάζομαι πως δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά, γιά να κυνηγάς χρυσούς ήλιους όλη μέρα στα χωράφια ή να ζωγραφίζεις καθισμένος ανακούρκουδα μέσα στις λάσπες, χωρίς να σε νοιάζει γιά την βροχή που σε περουνιάζει, πρέπει να είσαι και λίγο φευγάτος...τι να πω, υποκλίνομαι στο μεγαλείο του...Ωραία ανάρτηση:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Tι να πούμε...απλά απολαμβάνουμε!
  Μήπως είχες τη γιορτούλα σου φίλε μου;
  Χρόνια πολλά δυνατά και δημιουργικά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το ιστολόγιο. Κάθομαι και το παρακολουθώ και μαθαίνω και πράγματα που δεν ήξερα για τους αγαπημένους μου ζωγράφους. Απ' ό,τι φαίνεται, ο Βαν Γκόγκ, παρόλο που δεν είχε πουλήσει κανέναν πίνακα εν ζωή - ή ίσως έναν - έχει καταφέρει να γίνει ο πιο αγαπημένος ζωγράφος όλων. Κάτι σαν τον Καρυωτάκη στην Ποίηση. Αλλά, ποιώ=δημιουργώ και όλες οι τέχνες εμπεριέχουν τη δημιουργία, άρα όλες οι τέχνες είναι ποιητικές. Και η ποίηση που είναι η τέχνη του λόγου, ίσως θα ήταν πιο σωστό να την ονομάζουμε λογοτεχνία. Ναι, και όχι τα μυθιστορήματα. Τα διηγήματα κινούνται κάπου ανάμεσα, άρα είναι αποδεκτά.
  Τέλος πάντων, το κλείνω εδώ γιατί αν αρχίσω να μιλάω για τέχνη, σταματημό δεν έχω.
  Τα λέμε φίλε! Συνέχισε την όμορφη δουλειά.
  Εβίβες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή